News Trending

ART ON PAPER AMSTERDAM 9 - 12 MAY

From: 
09-05-2024
Until: 
12-05-2024
LIVINGSTONE GALLERY - ART ON PAPER AMSTERDAM 9-12 MEI
Van 9 t/m 12 mei presenteert Livingstone Gallery i.s.m. Museum Nairac in de speciale Cutting Edge solo stand 18 op Art on Paper Amsterdam ook werken op papier en monumentale landkaarten van Albrecht Genin.
ALBRECHT GENIN - OCEAN STORIES
Van 2 maart t/m 22 juni 2024 is in Museum Nairac de solotentoonstelling Albrecht Genin - Ocean Stories te zien. Naast werken op papier tonen zij zeer bijzondere monumentale beschilderde landkaarten. 

Bij de tentoonstelling verschijnt de gelijknamige catalogus Albrecht Genin - Ocean Stories, werken op papier (Livingstone Editions/Van Spijk Art Books i.s.m. Galerie Horst Dietrich Berlijn, Galerie Helga Hofman en Galerie De Vis).

 
VIP ONTVANGST MUSEUM NAIRAC BARNEVELD 6 MEI
Als onderdeel van het VIP programma van de Art on Paper Amsterdam (9-12 mei) organiseert Museum Nairac Barneveld op maandag 6 mei van 19 - 21 uur een ontvangst ter gelegenheid van de tentoonstelling Albrecht Genin - Ocean Stories.
Albrecht Genin heeft tijdens zijn leven een indrukwekkend oeuvre opgebouwd dat ontstond tussen zijn ateliers in Berlijn, Duitsland en Nong Khai, Thailand. Ver van stromingen, musea, kunstcritici en galeries vertaalde hij voor ons de absurde werkelijkheid in een leefbare fantasie.

Van het begin af aan koos Genin er voor om met olieverf op bedrukte ondergronden te werken als bijbels, wetboeken, landkaarten, bladmuziek en wiskundige tabellen maar zijn tekeningen met inkt op oude handgeschreven manuscripten, brieven en documenten hebben toch een bijzondere toegevoegde waarde. Het zijn in gedachten bijna verbeeldingen van de levens die zich tussen de regels hebben afgespeeld, verhalen over een wereld aan de andere kant van de oceaan. Zijn landkaarten, beelden, schilderijen en artist books zijn hier een prachtige aanvulling op. 

MUSEUM NAIRAC - ALBRECHT GENIN - OCEAN STORIES
Van 2 maart t/m 22 juni 2024 Albrecht Genin in Museum Nairac www.nairac.nl