News Trending

Art Walk with me, first special art tour of 8 The Hague galleries

8 galleries from the Hague including Livingstone gallery present: Art Walk With Me, a special art tour on Sunday 29 April, guided by Alex de Vries (author/curator) and Elina van Tuinen-Taselaar (art historian). The tour starts at 12.00 and will end at 17.00 with a reception and short musical performance by Melle de Boer (John Dear Mowing Club) at Livingstone gallery, followed by an optional dinner at Blossom. Tour 35,-, dinner also 35,- . For registration and more information contact the gallery


PERSBERICHT

Art Walk With Me is een unieke kunstrondleiding die vanaf eind april vijf zondagen gaat plaatsvinden, onder begeleiding van prominenten uit de (Haagse) kunstwereld. Art Walk With Me biedt geïnteresseerden de mogelijkheid op een informele wijze kennis te maken met professionele hedendaagse kunst, achtergrondinformatie te verkrijgen en vragen te stellen aan de galeriehouder en kunstenaar(s) zelf.
Na afloop kan men deelnemen aan een gezamenlijk diner met alle kunstenaars en galeriehouders.
Iedereen kan zich aanmelden, bij een groot aantal aanmeldingen zal een tweede rondleiding gelijktijdig van start gaan. Ter gelegenheid van het evenement biedt elke galerie een speciale Multiple aan van een van haar kunstenaars, voor een aantrekkelijk bedrag.


De eerste rondleiding vindt plaats op zondag 29 april, van 12.00 tot 17.00 uur en wordt begeleid door Alex de Vries (auteur en curator) en/of Elina van Tuinen-Taselaar (kunsthistoricus). De rondleiding kost € 35,- per persoon.
Het diner na afloop kost € 35,- per persoon.


De volgende rondleidingen zullen plaatsvinden op: 27 mei, 24 juni, 30 september en 28 oktober 2012.
Art Walk With Me wordt georganiseerd door Bureau Haagse Galeries, een bijzonder samenwerkingsverband tussen galerie Helder, LhGWR (Lief hertje en de Grote Witte Reus), Livingstone gallery, Maurits van de Laar, Nouvelles Images, Ramakers, Van Kranendonk en West.


PROGRAMMA 29 APRIL
De rondleiding start bij LhGWR, bij de tentoonstelling Somehow, somewhat in the middle of things, een groepsexpositie met een internationale line-up. Robert Jan Verhagen en Geertje Muffels, initiatiefnemers van LhGWR, geven achtergrondinformatie.
West toont werk van internationale kunstenaars, schrijvers, ontwerpers en muzikanten in de tentoonstelling Let Us Keep Our Own Noon. De galeriehouder zal een korte tour door de tentoonstelling geven.
Bij galerie Maurits van de Laar is de tentoonstelling Voyage te zien met werk van Rens Krikhaar, Esther Kokmeijer, James Geurts en Stan Klamer. Galeriehouder Maurits van de Laar zal samen met de kunstenaars Rens Krikhaar en Esther Kokmeijer de tentoonstelling toelichten.
Bij galerie Van Kranendonk is de tentoonstelling Stage Fright te zien, met recent werk van fotograaf Jan Adriaans. Galeriehouder Jurriaan van Kranendonk en Jan Adriaans zijn beiden aanwezig voor een toelichting.
De twee tentoonstellingen bij Nouvelles Images tonen werk van Joris Geurts, Omar Koubâa, Piet Tuytel en Lev Khesin. Galeriehouder Erik Bos is aanwezig met Joris Geurts en Piet Tuytel voor het geven van achtergrondinformatie.
Galerie Ramakers toont de laatste serie werken Close Call van Ton van Kints en een nieuwe serie schilderijen van Ien Lucas. Galeriehouder Catalijn Ramakers en Ton van Kints zullen u graag te woord staan.
Galerie Helder brengt in de tentoonstelling Illuminations werk van de schilders Jop Vissers Vorstenbosch en Niek Hendrix bij elkaar. Eigenaar van de galerie Frey Feriyanto is aanwezig in het gezelschap van een van de kunstenaars.
De rondleiding eindigt bij Livingstone gallery, waar de internationale groepstentoonstelling On the road again te zien is. Daar wordt de dag afgesloten met een borrel en een korte muzikale performance door Melle de Boer (John Dear Mowing Club). Aansluitend bieden de galeries de mogelijkheid om deel te nemen aan een diner in restaurant Blossom, naast Livingstone.