News Trending

Klaas Gubbels at Chabot Museum Rotterdam

Works by Klaas Gubbels are on view in his solo exhibition 'Terug in Rotterdam' (Back in Rotterdam) at the Chabot Museum in Rotterdam. On view until 30 september 2012.

PERSBERICHT (Dutch only)
In een compacte overzichtstentoonstelling blikt Klaas Gubbels (Rotterdam, 1934) terug op eigen werk. Na zijn jeugd in Rotterdam verhuisde hij naar Arnhem. Toch speelt zijn verbondenheid met Rotterdam nog steeds een rol;  zijn herinneringen aan de oorlogsjaren, de opleiding aan de Rotterdamse Academie waar hij later meer dan vijfentwintig jaar doceerde, zijn werk op het reclameatelier van de Bijenkorf in Rotterdam. Bekend is ook zijn wandschildering bij het gedicht van Vaandrager in Hotel New York.

60 jaar schilderen
Uit zijn totale oeuvre toont Gubbels een selectie van zijn meest dierbare schilderijen -  van de vroege portretten uit de jaren vijftig tot een representatieve selectie werken waarin hij consequent zijn centrale thema's tafel en koffiekan als schilderkunstige objecten door de jaren heen verbeeldt. De tentoonstelling eindigt met een serie  niet eerder getoonde late stillevens, geschilderd in zijn atelier in Frankrijk.

Mijn gedachte is altijd geweest met niets iets te maken. Geen effectbejag maar iets wezenlijks.
Daar ben ik nu ook alweer twee jaar mee bezig en ik heb de indruk dat het nu pas gelukt is.Uit: voorwoord Klaas Gubbels, Terug in Rotterdam

Zijn werk bevindt zich in verscheidene museale collecties in binnen- en buitenland en in vele particuliere collecties.


Bij deze tentoonstelling verschijnt de publicatie 'Klaas Gubbels, terug in Rotterdam'. Met teksten en gedichten van Klaas Gubbels, Cherry Duyns, Jules Deelder, August Willemsen en Roger Raveel. Deze publicatie is ook verkrijgbaar via de galerie.

Interview en signeersessie
Op zondag 16 september om 15.00 uur vertelt Klaas Gubbels over zijn werk en zijn relatie met Rotterdam in een interview met Jisca Bijlsma, directeur van het Chabot Museum.