News Trending

Klaas Gubbels in KG80 at MMKA, Museum voor Moderne Kunst Arnhem

On the occasion of Klaas Gubbels' 80th birthday, MMKA, Museum voor Moderne Kunst Arnhem presents 'KG80', an exhibition of recent paintings at the museum. On view until 27 April 2014. The gallery will present an exhibition of works by Klaas Gubbels from the last 25 years, opening 2 March 2014.

Press Release (Dutch only)

KG8O is een dubbelexpositie ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Klaas Gubbels. Getoond worden ondermeer 'super saaie stillevens'.

Klaas Gubbels (1934) woont het grootste deel van zijn leven in Arnhem en is een van de meest populaire Nederlandse beeldend kunstenaars. Sinds het begin van de jaren vijftig van de vorige eeuw heeft hij een indrukwekkend oeuvre opgebouwd waarmee hij een eigen en zeer herkenbare positie in de Nederlandse beeldende kunst inneemt. Zijn beelden zijn voor velen iconen geworden, serieuze maar lichtvoetige voorstellingen die - hoewel herkenbaar - steeds de randen van het realisme aftasten en waarin naast een sporadische menselijke figuur hoofdzakelijk koffiekannen, stoelen, tafels, flessen en schaakborden figureren. Klaas Gubbels weet zijn veelzijdige talent te benutten. De breedte van zijn oeuvre, dat vele duizenden werken omvat, is eveneens opvallend: van piepkleine schilderijen en polaroidfoto’s tot metershoge muurschilderingen en monumentale sculpturen die op veel plaatsen in de openbare ruimte zijn te vinden.

Mede als verjaardagscadeau voor Gubbels – die op 19 januari 2014 zijn tachtigste verjaardag viert – organiseren Museum Arnhem en Dudok Arnhem van 21 januari t/m 27 april 2014 de tentoonstelling KG8O. Museum Arnhem, dat een grote collectie werken van Gubbels bezit en in de vaste collectiepresentatie toont, laat het meest recente werk van de laatste vier jaar uit de serie ‘super saaie stillevens’ zien. Dudok houdt een tentoonstelling met een door Klaas Gubbels gedrukte houtsnede in een beperkte oplage. Daarnaast realiseert de gemeente Arnhem een beeld van Klaas Gubbels in het Market Garden Plantsoen, Onderlangs, onder de hoge wal waarop Museum Arnhem is gevestigd. Naar verwachting wordt dit beeld in februari geplaatst.