News Trending

UNLOCKED/RECONNECTED

From: 
04-06-2020
Until: 
25-08-2020

04/06/2020 - 25/08/2020
UNLOCKED / RECONNECTED

met: Klaas Gubbels, Jürgen Brodwolf, James Brown, Mark Brusse, Daniele Galliano, Albrecht Genin, Christian Hack, Ruri Matsumoto, Raquel Maulwurf, Aaron van Erp, Jeroen Henneman, Kevin Berlin, Louise Bourgeois, Arnulf Rainer, Adriaan Rees, Cornelia Schleime, Man Schneider, Wim Biewenga, Ingrid Simons, Arie van Geest, Roger Wardin, Jan Wattjes

Op 1 juni is de culturele lockdown voorbij. Dat willen we markeren met een bijzondere tentoonstelling. De herstart van het openbare culturele leven zal voor velen van ons een betekenisvol moment zijn. Het is goed om dit moment niet ongemerkt voorbij te laten gaan, om er een speciale gebeurtenis van te maken: een uitdrukking van blijdschap, verbondenheid en vooral van solidariteit, een uitdrukking ook van reflectie op de afgelopen periode en tegelijk van een op de toekomst gerichte blik. 

Vandaar deze collectieve tentoonstelling, waarbij zo veel mogelijk partijen binnen de beeldende kunst zich met elkaar verenigen: musea, culturele instellingen, galeries, kunstenaarsinitiatieven en bedrijfscollecties. Op iedere individuele plek staat één werk centraal dat de periode die achter ons ligt verbindt met de toekomst. Dit project heeft de titel meegekregen Unlocked/Reconnected.

Op deze manier maken we één gigantische presentatie die zich uitstrekt over het hele land en waarmee we laten zien dat de beeldende kunst wereld een open transparante wereld is waarin de begrippen saamhorigheid, solidariteit, reflectie en inspiratie van essentieel belang zijn. Met Unlocked/Reconnected vieren we collectief het moment van de herstart van het culturele leven, een groots gebaar van solidariteit als alle plekken in Nederland waar hedendaagse kunst wordt getoond na de lockdown her-openen met een bijdrage aan dit project.

Livingstone gallery heeft het werk Je t'aime van Klaas Gubbels gekozen als centraal werk. “De koffiepot van Gubbels is bijna vergelijkbaar met een nationaal symbool, want vrijwel iedereen (ver buiten de grenzen van het kunstcircuit) herkent het beeld.” Zó werd het werk van Gubbels omschreven in de catalogus bij de tentoonstelling ‘Meer dan rood, wit en blauw’ in Gemeentemuseum Den Haag. Deze twee ketels op tafel symboliseren de nieuwe saamhorigheid; ik hou van je, maar wel met een beetje afstand! Het werk staat vanaf 1 juni in onze etalage, voor iedereen 24 uur per dag te zien.

Image above: Klaas Gubbels, Je t'aime, 2008, corten-steel, edition of 6, 183 x 132 x 30 cm