News Trending

Exhibition FACE VALUE with Ad Gerritsen a.o. at SCHUNCK* Heerlen

Works by Ad Gerritsen will be included in the group exhibition FACE VALUE, on view at SCHUNCK* art center in Heerlen. Paintings by Ad Gerritsen are also on view at the gallery in our group show FACE THE FACE.

Geheel synchroon met de ontwikkelingen binnen de Nederlandse schilderkunst ontwikkelde de kunstcollectie van de Gemeente Heerlen zich - na een beginperiode vanaf 1950 waarin de nadruk lag op abstract expressionisme - vanaf de jaren ‘80 meer en meer in de richting van de figuratie. Met name ‘portretten’, of beter gezegd ‘mensbeelden’, vertegenwoordigen inmiddels een sub-genre binnen de collectie moderne en hedendaagse kunst van SCHUNCK*.

Maar welke rol heeft het portret in de hedendaagse schilderkunst? Kunstenaars gebruiken het portret eerder als stilistisch middel dan als een precieze weergave van de geportretteerde. Het gaat dan niet om de afgebeelde persoon, maar om diens symboolwaarde, de handeling of de vertaling van de visie van de kunstenaar zelf. Feit is dat de afbeelding van de mens fascineert. Mensen kijken graag naar soortgenoten, om te bepalen ‘wie ben ik’ ten opzichte van de ander, maar evengoed voor een stukje herkenning.

Met werken van Jeroen Elsen, Ad Gerritsen, Fons Haagmans, Erik van Lieshout, Jenny Lindblom, Marjolein Rothman, Maurice Thomassen en Roy Villevoye.

> 15.02 t/m 01.09.2013