News Trending

MUSEUM NAIRAC - ALBRECHT GENIN - OCEAN STORIES

MUSEUM NAIRAC - ALBRECHT GENIN - OCEAN STORIES
Van 1 maart t/m 22 juni 2024 Albrecht Genin in Museum Nairac www.nairac.nl

 

Albrecht Genin heeft tijdens zijn leven een indrukwekkend oeuvre opgebouwd dat ontstond tussen zijn ateliers in Berlijn, Duitsland en Nong Khai, Thailand. Ver van stromingen, musea, kunstcritici en galeries vertaalde hij voor ons de absurde werkelijkheid in een leefbare fantasie.
Van het begin af aan koos Genin er voor om met olieverf op bedrukte ondergronden te werken als bijbels, wetboeken, landkaarten, bladmuziek en wiskundige tabellen maar zijn tekeningen met inkt op oude handgeschreven manuscripten, brieven en documenten hebben toch een bijzondere toegevoegde waarde. 
Het zijn in gedachten bijna verbeeldingen van de levens die zich tussen de regels hebben afgespeeld. Zijn beelden, schilderijen en artist books zijn hier een prachtige aanvulling op. 

Van 1 maart t/m 22 juni 2024 is in Museum Nairac de solotentoonstelling Albrecht Genin - Ocean Stories te zien. Naast werken op papier en beelden tonen zij zeer bijzondere monumentale beschilderde landkaarten. Bij deze tentoonstelling verschijnt de gelijknamige catalogus Albrecht Genin - Ocean Stories (Livingstone Editions/Van Spijk Art Books).