News Trending

Nadja Schlenker genomineerd voor Livingstone Projects Berlin Residency

Jubileumprogramma van jonge kunstenaars die twee maanden in Berlijn mogen werken
 
Sinds eind 2013 hebben wij de beschikking over een groot atelier in Berlijn in de wijk PrenzlauerbergLivingstone Projects Berlin. Dit atelier is bedoeld voor kunstenaars die daar voor een periode van 2 tot 4 maanden werken aan een bepaald project. Galeriekunstenaars als Raquel Maulwurf, Jan Wattjes, Harry Markusse, Daniele Galliano, Aaron van Erp en Ruri Matsumoto hebben hier bijzondere werken gerealiseerd.
 
Gezien het grote succes van het atelier hebben we in 2016 besloten om, in het kader van ons toenmalig 25 jarig bestaan, het atelier ook open te stellen aan een selecte groep kunstenaars van andere galeries, die wij zeer waarderen en die internationaal opereren en waarvoor een werkperiode in Berlijn een belangrijke stap in hun carrière zou kunnen zijn. In deze reeks hebben onder andere Berend Strik, Koen Vermeule, Kim Habers, Frank Ammerlaan en Erik Mattijssen al deelgenomen.
 
Dit jaar, voor ons 30 jarig bestaan, hebben wij deze keer de kunstenaars gevraagd een jonge veelbelovende collega voor te dragen.
Erik Mattijssen, docent aan de Rietveld Academie en huidige resident in Berlijn heeft de in 2020 afgestudeerde Nadja Schlenker voorgedragen. Zij is de eerste in ons jubileumprogramma van jonge kunstenaars die twee maanden in Berlijn zal gaan werken. Het is onze intentie om elk jaar een veelbelovend jonge kunstenaar de gelegenheid te geven om een internationale ervaring op te doen.
Omdat Erik Mattijssen, in samenspraak met Gijs Assmann, met meerdere veelbelovende talenten aankwam hebben wij besloten om meteen voor 2022 ook al een kunstenaar uit te nodigen: Romy Muijrers.
 
afbeelding: eindexamenpresentatie Nadja Schlenker Rietveld Academie 2020