News Trending

VR Verzameling Ruijs in Museum NAIRAC

5 juli 2024 - 07 december 2024

De tentoonstelling VR | Verzameling Ruijs biedt een boeiende kijk in de wereld van Jos Ruijs, een markante kunstverzamelaar met een scherp oog voor hedendaagse kunst. Als een moderne ontdekkingsreiziger heeft Ruijs een indrukwekkende collectie opgebouwd die zijn avontuurlijke geest en onstilbare nieuwsgierigheid weerspiegelt.

Met 'reizen' als centraal thema neemt deze expositie bezoekers mee op een visuele odyssee door de diverse landschappen van de hedendaagse kunst. Net zoals kunstenaars door de eeuwen heen inspiratie hebben gevonden in hun reizen naar verre oorden, zo heeft Ruijs zijn collectie samengesteld als een verzameling van persoonlijke artistieke ontdekkingen.

De tentoonstelling toont een zorgvuldig samengestelde selectie uit Ruijs' uitgebreide verzameling, waarbij elk werk een deur opent naar nieuwe perspectieven en ervaringen. Van de indringende fotografie, tot de verrassende interpretaties in verf en papier– elk stuk nodigt uit tot verwondering en reflectie.

Bezoekers worden uitgenodigd om mee te reizen door de ogen van Jos Ruijs, wiens passie voor kunst hem heeft geleid naar vele galeries, beurzen en ateliers. Zijn eclectische smaak en openheid voor verschillende media – van fotografie en schilderkunst tot beeldhouwwerk en gemengde technieken – weerspiegelen de rijkdom en diversiteit van de hedendaagse kunstscene.

VR | Verzameling Ruijs is meer dan een tentoonstelling; het is een feestje, een samenspel van de kracht van kunst en de onbegrensde mogelijkheden van de menselijke verbeelding. Laat u meevoeren op deze unieke reis door de wereld van een bijzondere verzamelaar en ontdek hoe kunst ons kan meevoeren naar nieuwe werelden van gedachten en emoties.

Met werk van o.a: Leon Adriaans, Gonül Albayrak, Harmen Brethouwer, Christo, Zhivago Duncan, Ruud van Empel, Isabel Ferrand, Kiana Girigorie, Kim Habers, Jeroen Henneman, Jeroen Hofman, Andy Holden, Daan de Jong, Sabine Käppler, Igor Kruter, Stef Kreymborg, Kathleen Kucka, Raquel Maulwurf, Hidenori Mitsue, John O'Carroll, Zaida Oenema, Erwin Olaf, Diana Scherer, Teun Voeten, Ai Wane, Jan Wattjes.